حساب حسابه

موضوعات حسابداری اقتصاد بورس اکسل مالیاتی علمی بهداشتی دین و زندگی و اطلاعات عمومی

حساب حسابه

موضوعات حسابداری اقتصاد بورس اکسل مالیاتی علمی بهداشتی دین و زندگی و اطلاعات عمومی

معافیت ۷۰۰هزارتومان حقوق ماهانه از مالیات


وکیلی: معافیت‌های مالیاتی بخش حقوق در لایحه اصلاح قانون به گونه‌‌ای اصلاح شده که اگر فردی تا ۷۰۰ هزار تومان در ماه یا ۸میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در سال حقوق دریافت کند، آن درآمد معاف از مالیات و مازاد آن ۱۰ درصد مشمول پرداخت مالیات می‌شود  


.
معاون سازمان امور مالیاتی با اعلام ۴۰۰۰ میلیارد تومان مالیات معوق گفت: در اصلاحیه قانون مالیاتی درآمد ماهانه تا ۷۰۰هزار تومان معاف از مالیات است.

.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، حسین وکیلی معاون سازمان امور مالیاتی امروز در نشست خبری با بیان اینکه یکی از اقدامات اساسی برای اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح قانون است، گفت: نمایندگان با طرح یک فوریتی لایحه اصلاح قانون مالیاتی موافقت کردند و امیدواریم مراحل بررسی و تصویب آن نیز به زودی پایان یابد.

.

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در این اصلاحیه قانون حمایت از تولید با استفاده از معافیت‌های مدت‌دار و درصدی آمده است، گفت: همچنین تبعیضی که در بخش حقوق کارگران و کارمندان وجود داشت، از بین رفت.

.

وی ادامه داد: معافیت‌های مالیاتی بخش حقوق در لایحه اصلاح قانون به گونه‌‌ای اصلاح شده که اگر فردی تا ۷۰۰ هزار تومان در ماه یا ۸میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در سال حقوق دریافت کند، آن درآمد معاف از مالیات و مازاد آن ۱۰ درصد مشمول پرداخت مالیات می‌شود.

.

به گفته وکیلی شفافیت مالیاتی یکی دیگر از محورهای اصلاح قانون است، تا هرگونه تبعیضی در دریافت مالیات از بین برود.

.

وی اضافه کرد: برای این کار نیاز به اطلاعات صحیح و کامل از مؤدیان وجود دارد، زیرا در نظام فعلی حقوق‌بگیرانی که دریافتی مشخصی دارند، به راحتی مالیات می‌دهند، اما افرادی که فعالیت مشخصی ندارند، قابل شناسایی نیستند.

.

معاون سازمان امور مالیاتی با اشاره به گسترش پایه‌های مالیاتی برای افزایش درآمد گفت: در اصلاحیه قانون مالیات بر ثروت، جمع درآمد و مالیات سبز (مالیات مولفه‌های رعایت زیست محیطی برای صنایع) به پایه‌های مالیاتی اضافه شده‌اند.

.

وکیلی در مورد مسائل ارزی اظهار داشت: سازمان مالیاتی در بستر مقررات و بخشنامه‌های صادراتی اقدام خواهد کرد و در این خصوص جلسات مشترکی با وزارت صنعت و بخش خصوصی برگزار شده است.

.

وی افزود: نرخی معیار است که بخش خصوصی بر اساس استانداردهای مالی و واقعیت‌ها عمل کرده باشد و هر چه در دفاتر بخش خصوصی منعکس شده باشد، بر اساس آن اقدام خواهد شد.

.

معاون سازمان امور مالیاتی با اشاره به وجود برخی ابهامات در زمینه صادرات ریالی گفت: در این زمینه مشکل خاص وجود ندارد، فقط تنها موضوعی که هست، احراز ورود ریال حاصل شده از خارج از کشور است که برای رفع این مشکل از اتاق بازرگانی تقاضای ارائه راهکار شده است.

.

وی همچنین با اشاره به اجرایی شدن امضای دیجیتال به ضمیمه اظهارنامه‌ها گفت: مؤدیان با اخذ امضای الکترونیکی می‌توانند از همه خدمات الکترونیکی سازمان مالیاتی بهره‌مند شوند.

.

وکیلی افزود: همچنین تلاش شده است، تا پرداخت مالیات از طریق دستگاه‌های پوز(پایانه فروش) و سایر روش‌های الکترونیکی برای سهولت فراهم شود.

.

وی ادامه داد: اشخاص حقوقی و فعالان اقتصادی مشمول بند الف و ب ماده ۹۵ و ۹۶ از ابتدای امسال مکلف به ارسال گزارش سه ماهه فعالیت خود به ادارات امور مالیاتی شدند که امکان ارسال این گزارش از طریق نرم‌افزار سازمان امور مالیاتی فراهم شده است.

.

وکیلی در خصوص ایجاد صندوق مکانیزه فروش برای ۱۰ صنف از سال آینده گفت: سازندگان و فروشندگان طلا، آهن آلات، صوتی و تصویری، رایانه، ماشین‌های اداری، لوازم خانگی، تالار پذیرایی، اغذیه‌فروشی، هتل، مشاوران املاک و داروخانه‌ها ملزم به نصب این صندوق هستند.

.

به گفته وی هزینه ای که بابت نصب صندوق از طریق اصناف پرداخت می‌شود، مشمول محاسبه مالیات نخواهد شد.

.

معاون سازمان امور مالیاتی در مورد مشمولان بند «ب» گفت: این افراد باید دفاتر درآمد- هزینه خود را به ادارات امور مالیاتی ارسال کنند که نحوه پر کردن این دفاتر در بسته آموزشی که توسط سازمان تهیه شده، وجود دارد.

.

وکیلی گفت: این بسته آموزشی بر روی سایت سازمان قرار دارد و در اختیار اصناف نیز قرار گرفته است.

.

معاون سازمان امور مالیاتی در خصوص موضوع حداکثر استفاده از توان تولید داخل گفت: اصلاحیه ماده ۱۰۴ ارتباط به تاریخ قرارداد ندارد، بنابراین پرداخت‌هایی که از ۲۵ شهریور سال جاری صورت گرفته به جای ۵ درصد مالیات علی‌الحساب ۳ درصد از آنها اخذ می‌شود، حتی اگر قرارداد قبل از این تاریخ باشد.

.

وکیلی در خصوص مسکن مهر نیز تصریح کرد: در قراردادهای سه جانبه هیچ مشکلی وجود ندارد و در خصوص قراردادهای چهار جانبه با پیگیری‌هایی که وزرای اقتصاد و راه و شهرسازی داشتند، راهکار قانونی پیدا شده و مشابه قراردادهای سه جانبه عمل خواهد شد.

.

وکیلی در خصوص معافیت مالیاتی حقوق گفت: به دنبال آن هستیم که این معافیت به صورت یک حکم دائمی در همه سالها اجرا شود.

.

معاون سازمان امور مالیاتی در مورد تحقق مالیات سال جاری گفت: در ۸ ماهه امسال ۸۶ درصد مالیات محقق شده است.

.

*۴۰۰۰میلیارد تومان مالیات معوق

وکیلی با اشاره به کاهش مالیات‌های معوق بعد از به کارگیری سیستم‌های الکترونیکی گفت: در حال حاضر افراد دارنده کارت بازرگانی که شناسایی نشده‌اند، حدود هزار میلیارد تومان معوقه مالیاتی دارند و در مجموع ۴ هزار میلیارد تومان بدهی معوق مالیاتی وجود دارد.

.

اصلاحات جدید مالیاتی در حمایت از تولید


معاون سازمان امور مالیاتی کشور گفت: اصلاحات جدید مالیاتی با هدف حمایت از تولید انجام می شود.

.

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، حسین وکیلی در نشست خبری که صبح امروز در محل سازمان امورمالیاتی کشور برگزار شد، در خصوص قانون استفاده از حداکثر توان تولید گفت: سازمان امور مالیاتی هم در راستای حمایت از بخش تولید، نسبت به اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مالیات های مستقیم که مرتبط با این قانون است ، اقدام کرد.

.

وی ، افزود: نکته حائز اهمیت در این میان ، کاهش نرخ مالیات علی الحساب از ۵ درصد به ۳ درصد است. معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور ، ادامه داد: ابهامی که نزد برخی کارفرمایان و ذی حسابان در خصوص تاریخ اجرای این قانون وجود دارد باید تاکید کنم که این قانون ارتباطی به تاریخ قرارداد ندارد و به طور کلی پرداخت هایی که از تاریخ ۲۵/۶/۹۱ توسط کارفرمایان صورت می گیرد به جای ۵ درصد باید ۳ درصد مالیات کسر شود.

.

ارایه خدمات کامل الکترونیکی به دارندگان امضای دیجیتال

معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور از ارایه کاملترین خدمات الکترونیکی به مودیانی که دارای امضای دیجیتال هستند خبر داد .

.

حسین وکیلی گفت : سال گذشته برای نخستین بار امکان استفاده از امضای الکترونیک به ضمیمه اظهارنامه های مالیاتی فراهم شد .

.

وی ادامه داد : آن دسته از مودیان مالیاتی که اظهارنامه مالیاتی خود را به انضمام امضای الکترونیک ارسال می کنند نیازی به ارسال مکتوب اظهارنامه مالیاتی به حوزه های مالیاتی ندارند.

.

معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور خاطر نشان کرد : استفاده مودیان مالیاتی از امضای الکترونیک ، حداکثر خدمات الکترونیکی مالیاتی را برای آنها به همراه خواهد داشت به گونه ای که خدماتی همچون ابلاغ اوراق مالیاتی ،‌ ارسال اعتراض مالیاتی به صورت الکترونیکی و دیگر موارد مثل رویت پرونده مالیاتی به صورت الکترونیکی در منزل و محل کار و در نهایت پرداخت مالیات نیز به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد .

.

نرخ صفر مالیاتی ، آمار معافیت های مالیاتی را شفاف می کند.

معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور گفت : اعمال نرخ صفر به جای معافیت های مالیاتی فعلی ، آمار دقیقی از میزان معافیت های مالیاتی در کشور ارایه می دهد .

.

حسین وکیلی خاطر نشان کرد : در حال حاضر آمار روشن و شفافی از معافیت های ارایه شده به مودیان در دست نیست .

.

وی خاطر نشان کرد : یکی از مهمترین رویکردهای اصلاحیه جدید قانون مالیات های مستقیم ، ایجاد شفافیت در اقتصاد کشور است که این رویکرد به اشکال مختلف همچون ایجاد پایگاه اطلاعات مودیان مالیاتی و اجرای نرخ صفر به جای معافیت مالیاتی جنبه عمل پیدا می کند.

سه نفر آمریکایی و سه نفر ایرانی

سه نفر آمریکایی و سه نفر ایرانی با همدیگر برای شرکت در

یک کنفرانس می رفتند. در ایستگاه قطار سه آمریکایی هر

کدامیک بلیط خریدند، اما در کمال تعجب دیدند که ایرانی ها

سه نفرشان یک بلیط خریده اند. یکی از آمریکایی ها گفت:

چطور است که شما سه نفری با یک بلیط مسافرت

می کنید؟یکی از ایرانی ها گفت: صبر کن تا نشانت

بدهیم. همه سوار قطار شدند. آمریکایی ها روی صندلی های

تعیین شده نشستند،اما ایرانی ها سه نفری رفتند توی یک

توالت و در را روی خودشانقفل کردند. بعد، مامور کنترل

قطار آمد و بلیط ها را کنترل کرد.بعد، در توالت را زد و گفت:

بلیط، لطفا! بعد، در توالت باز شدو از لای در یک بلیط آمد

بیرون، مامور قطار آن بلیط را نگاه کردو به راهش ادامه داد.

آمریکایی ها که این را دیدند، به این نتیجه رسیدند که

چقدر ابتکار هوشمندانه ای بوده است.

بعد از کنفرانس آمریکایی ها تصمیم گرفتند در بازگشت همان

کار ایرانی ها را انجام دهند تا از این طریق مقداری پول هم

برای خودشان پس انداز کنند. وقتی به ایستگاه رسیدند،

سه نفر آمریکایی یک بلیط خریدند، اما در کمال تعجب دیدند

که آن سه ایرانی هیچ بلیطی نخریدند. یکی از آمریکایی ها

پرسید: چطور می خواهید بدون بلیط سفر کنید؟ یکی از

ایرانی ها گفت:صبر کن تا نشانت بدهم. سه آمریکایی

و سه ایرانی سوار قطار شدند، سه آمریکایی رفتند توی

یک توالت و سه ایرانی هم رفتند تویتوالت بغلی آمریکایی ها

و قطار حرکت کرد. چند لحظه بعد از حرکت قطار یکی از

ایرانی ها از توالت بیرون آمد و رفت جلوی توالت

آمریکایی ها و گفت: بلیط، لطفا!

اجرای بازنشستگی با ۱۰ سال بیمه‌پردازی



بینا- مدیرکل امور مستمری سازمان تامین اجتماعی از آغاز اجرای بازنشستگی با 10 سال بیمه‌پردازی در سال 91 با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی آن از سوی هیات دولت خبر داد.
به گزارش بینا، منصور آتشی به ایسنا، اظهار کرد: بند 66 قانون بودجه امسال، بازنشستگی با 10 سال بیمه‌پردازی را برای چهارمین سال پیاپی تمدید کرد و آن را منوط به ابلاغ آیین‌نامه اجرایی از سوی هیات دولت دانست.
وی افزود: آیین‌نامه اجرایی این قانون با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور به تصویب هیات وزیران رسید و در تاریخ ششم آبان ماه ابلاغ شد.
مدیرکل امور مستمری سازمان تامین اجتماعی در ادامه با اعلام اجرای این قانون از 15 آبان ماه در کلیه شعب سازمان تامین اجتماعی، عنوان کرد: بدین ترتیب مردان دارای 60 سال سن و زنان دارای 50 سال سنی که سابقه 10 سال بیمه‌پردازی داشته باشند، مشمول این قانون شده و می‌توانند نسبت به برقراری مستمری اقدام کنند.
آتشی در ادامه تاکید کرد: مستمری این افراد به نسبت سنوات بیمه‌پردازی‌شان و با لحاظ ماده 111 قانون تامین اجتماعی تعیین می‌شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بازنشستگی با 10 سال بیمه‌پردازی تا پایان سال قابل اجراست، چرا که جزئی از قانون بودجه سال 91 است.
مدیرکل امور مستمری سازمان تامین اجتماعی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایسنا در زمینه چگونگی استفاده افرادی که کمتر از 10 سال بیمه‌پردازی دارند از این قانون، گفت: این افراد می‌توانند کسری سوابق بیمه‌ای خود تا 10 سال را با پرداخت مابه‌التفاوت جبران نمایند.
آتشی ادامه داد: پس از دریافت تقاضای این افراد از سوی واحد اجرایی، مابه‌التفاوت‌ها تعیین و متقاضی باید بلافاصله پس از محاسبه، آن را پرداخت کرده و یا انصراف دهد.
وی همچنین در زمینه استفاده افرادی که طبق نظر کمیسیون پزشکی از کار افتاده اعلام شده، اما شرایط قانونی برای دریافت مستمری از کار افتادگی را ندارند، اظهار کرد: این افراد حتی در صورت نداشتن شرایط سنی استفاده از بازنشستگی با 10 سال بیمه‌پردازی، می‌توانند ن از این موضوع استفاده کنند و در صورتی که سوابق آنها کمتر از 10 سال باشد، ضروری است نسبت به جبران سوابق بیمه‌پردازی خود و رساندن آن به 10 سال اقدام کنند.
گفتنی است از زمان اجرای بازنشستگی با 10 سال بیمه‌پردازی بالغ بر 100 هزار نفر در سال‌های 86، 88، 89 و 90 از این قانون استفاده کرده‌اند.

نرخ تورم فعلی چقدر است؟


 طبق محاسبات بانک مرکزی، نرخ تورم آبان ماه با افزایش 1.1 الی 1.2 درصدی نسبت به مهر ماه به آستانه 26 درصد (حدود 25.7 درصد) افزایش یافته است.
براساس گزارش تسنیم، نرخ تورم آبان ماه در قیاس با مهر ماه سال جاری افزایش 1.1 الی 1.2 درصدی داشته است. بر همین اساس نرخ تورم آبان ماه در آستانه 26 درصد قرار گرفته است چراکه پیشتر بانک مرکزی نرخ تورم مهر ماه را 24.5 درصد اعلام کرده بود.
اگر افزایش مذکور را برای نرخ تورم آبان ماه در نظر بگیریم نرخ 25.6 الی 25.7 درصدی برای تورم به دست می‌آید.
پیش از این، بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به شهریورماه را 24 درصد، مردادماه 1391 را 23.5 درصد، تیرماه را 22.9 درصد، خردادماه را 22.4 درصد، اردیبهشت ماه را 22.2 درصد و فروردین ماه را 21.8 درصد اعلام کرده بود.