حساب حسابه

موضوعات حسابداری اقتصاد بورس اکسل مالیاتی علمی بهداشتی دین و زندگی و اطلاعات عمومی

حساب حسابه

موضوعات حسابداری اقتصاد بورس اکسل مالیاتی علمی بهداشتی دین و زندگی و اطلاعات عمومی

انواع خیارات در عقد قرار داد

برخی از قراردادها مانند عقد بیع (خرید و فروش)، اجاره، صلح و نکاح از جمله عقودی هستند که پس از آن طرفین حق برهم زدن آن را ندارند، مگر به ‌واسطه یک دلیل قانونی یا اختیاری که در قرارداد برای فسخ معامله به آنها داده شده است. به این اختیار فسخ معامله که برخی از آنها توسط قانون به طرفین معامله داده شده یا در ضمن قرارداد به نفع طرفین شرط شده، در اصطلاح حقوقی، «خیار» می‌گویند.

در قراردادهایی که نام ‌برده شد، اصل بر این است که وقتی قراردادی منعقد می‌شود، طرفین به آن ملتزم بوده و در هیچ ‌شرایطی آن را زیر پا نگذارند، مگر این‌که صاحب حق فسخ، یا همان «خیار» باشند. به جمع انواع خیار، «خیارات» گفته می‌شود.

وقتی صحبت از اسقاط کافه خیارات می‌شود، باید دید معنای جمله به طور کلی چه می‌شود؟ اسقاط یعنی ساقط کردن و از بین بردن؛ کافَه هم یعنی همه و تمام؛ خیارات هم که یعنی اختیار فسخی که در معاملات قطعی شده، برای ما وجود دارد؛ بنابراین ما با امضای بند «اسقاط کافه خیارات» تمام اختیارات فسخی را که قانون یا توافق برای ما در معاملات گذاشته‌اند، از بین می‌بریم و ملتزم می‌شویم که تحت هیچ شرایطی قرارداد را فسخ نکنیم.

حالا که معنای جمله «اسقاط کافه خیارات» مشخص شد، باید دید انواع «خیارات» و به‌ خصوص «خیار غبن فاحش» چیست که در قراردادها بر اسقاط آن تأکید می‌شود.

انواع خیارات قانونی

درخصوص معاملات، به ‌خصوص عقد بیع (خرید و فروش) یا اجاره که در آن قراردادهای کتبی بین طرفین نوشته و امضا می‌شود، چند «خیار» وجود دارد که در قانون مدنی صریح به آنها اشاره شده است.

اولین خیار، خیار مجلس است؛ یعنی تا زمانی که طرفین در بنگاه یا محل توافق حضور دارند، حق دارند از معامله پشیمان شده و از آن رجوع کنند. دومین خیار، که فقط مربوط به خرید و فروش حیوانات است، به «خیار حیوان» معروف است و بر اساس آن، خریدار حیوان می‌تواند ظرف سه روز از خرید خود پشیمان شده و حیوان را به فروشنده پس بدهد و پول پرداختی را بگیرد.

سومین خیار، «خیار شرط» است. این نوع خیار اغلب در متن قرارداد ذکر می‌شود و به یکی از طرفین، یا هر دو یا شخص ثالثی اجازه می‌دهد تا ظرف مدت مشخصی از معامله رجوع کرده و معامله را برهم بزند. در معاملات مسکن یا خرید پوشاک، عرف بر این است که تا ۲۴ ساعت به خریدار این حق داده می‌شود تا از خرید منصرف شده و با رجوع به فروشنده، پول پرداختی را پس بگیرد.

چهارمین خیار، «خیار تاخیر ثمن» است و اگر ظرف سه روز در معاملات نقدی، خریدار ثمن یا همان ما به ازای معامله را پرداخت نکند، در این صورت فروشنده می‌تواند از معامله پشیمان شده و از تحویل کالا به خریدار امتناع کند. پنجمین خیار، «خیار رویت و تخلف وصف» است و اگر کالایی که فروشنده نشان داده با کالایی که به خریدار تحویل داده، متفاوت باشد، در این صورت، مشتری می‌تواند به این نوع از خیار استناد کند و معامله را فسخ کند.

«خیار تخلف از شرط»، پنجمین مورد از خیارات است که در قانون به آن اشاره شده و براساس آن اگر در قرارداد شرط انجام کاری قید شده باشد، برای مثال، اجاره‌دهنده تعهد کرده خانه را رنگ‌آمیزی سپس به مستاجر تحویل دهد؛ اما از این کار امتناع می‌کند، در این صورت، مستأجر به دلیل تخلف موجر از شرطی که باید انجام می‌داده، می‌تواند اجاره را فسخ کند.

«خیار تدلیس» یا به عبارت ساده‌تر «بزک کردن فریبنده» نوع دیگری از خیارات است. برای مثال اگر فردی خودرویی را به حساب این‌که کم‌کارکرده است، خریداری کند و بعد مشخص شود که فروشنده با دستکاری کیلومترشمار، خریدار را فریب داده، در این صورت خریدار می‌تواند به خیار تدلیس اشاره کند و معامله را برهم بزند.

اما مهم‌ترین خیارات، «خیار عیب» و «خیار غبن» است. اگر کالا یا منزل خریداری شده دارای عیب بزرگی باشد که هنگام معامله خریدار از آن بی‌اطلاع بوده یا قیمت معامله به گونه‌ای باشد که خریدار یا فروشنده «ضرر فاحشی» کنند، در این صورت می‌توانند با استناد به این خیارات عقد را به ‌هم بزنند.

باید توجه کرد که وقتی طرفین معامله پای قراردادی را امضا می‌کنند که در یکی از بندهای آن نوشته شده است، «اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن فاحش» یعنی از همه این مواردی که گفتیم گذشت می‌کنند و حتی اگر ضرر و اختلاف قیمت واضحی هم در معامله کشف شود، دیگر حق برهم زدن معامله را ندارند، باید با آگاهی پای قرارداد را امضا کرد.

نتایج انتخابات ریاست‌ جمهوری

نتایج نهایی شمارش انتخابات ریاست جمهوری را به شرح زیر اعلام شد:

مجموع آرای ماخوذه: ۴۱۲۲۰۱۳۱

۱-حسن روحانی: ۲۳۵۴۹۶۱۶  (۵۷ درصد از کل آرای ماخوذه)

۲-سیدابراهیم رئیسی: ۱۵۷۸۶۴۴۹  (۳۸.۵ درصد از کل آرای ماخوذه)

۳-مصطفی میرسلیم: ۴۷۸۲۱۵

۴-مصطفی هاشمی طبا: ۲۱۵۴۵۰


Sort اتوماتیک اعداد در اکسل

شما فرض کنید که در جدول ذیل میخواهیم به صورت اتوماتیک ستون لیست اعداد رو از کوچک به بزرگ مرتب کنیم ، برای اینکار در ستون B2 فرمول زیر را وارد مینمائیم :

=SMALL(A:A;ROW(A1))


با دراگ کردن این فرمول به سمت پایین ، میتونید اعداد لیست شده رو به صورت مرتب در ستون لیست مرتب شده مشاهده کنید.

تابع iferror در اکسل

تابع iferror   به این جهت استفاده می شود که اگر در خانه ای error وجود داشت متن مورد نظر ما را نشان دهد.
این تابع از دوقسمت تشکیل شده است:
1- آدرس خانه
2 - متن مورد نظر که در هنگام خطا نمایش دهد.

شکل کلی آن به شرح زیر می باشد :


IFERROR(value, value_if_error)


(مقدار جایگزین در صورت وجود خطا در مقدار مورد بررسی ,مقدار مورد بررسی)IFERROR




ورود سریع اطلاعات در سلولهای اکسل که به ترتیب نیستند

ابتدا روی سل دوم   قرار گرفته و بعد با نگه داشتن Ctrl بقیه سل ها رو هم که باید پشت هم بیان رو به ترتیب انتخاب مینمائیم و در اخر اولین سل ورود اطلاعات   را که انتخاب نکردیم را  انتخاب میکنیم . بعد  در بخش Name Box یعنی همانجایی که بالای سل A1 هست و ادرس سل ها توش نوشته میشه یه نام مانند Input مینویسیم و اینتر را میزنیم . با این کار  این سل ها نامگذاری میشود . حا لا هر وقت شما این نام رو وارد کنید ( در همون پنجره یا کد نویسیتون ...) و اینتر رو بزنین میبینین که به همون ترتیبی که اتخاذ کردین با اینتر بین سلهایی که میخواستین حرکت میکنین .