حساب حسابه

موضوعات حسابداری اقتصاد بورس اکسل مالیاتی علمی بهداشتی دین و زندگی و اطلاعات عمومی

حساب حسابه

موضوعات حسابداری اقتصاد بورس اکسل مالیاتی علمی بهداشتی دین و زندگی و اطلاعات عمومی

کاربرد کلیدهای ماشین حساب

کاربرد دکمه های ماشین حساب کلید GT   (Grand total)  :با استفاده از این ویژگی کاربر می تواند جمع نتایج چند عمل محاسباتی متوالی را در یک زمان محاسبه نماید . کافیست پس از انجام هر عمل محاسباتی کلید = (مساوی ) را فشرده ، در انتهای محاسبات با فشردن کلید GT، جمع نتایج تمامی محاسبات قبلی روی نمایشگر ماشین حساب نمایان خواهد شد .

کلید TAX+ ، TAX-

با استفاده از این قابلیت کاربر با یک بار تنظیم درصد مالیاتی پرداختی خویش در حافظه دستگاه ، می تواند در معاملات آتی خویش رقم نهایی فروش به مشتریان را با احتساب مالیات تنها با فشردن کلید TAX محاسبه نماید و از صرف زمان اضافی جهت محاسبه رقم مالیات و اضافه نمودن آن به رقم نهایی فاکتور خود جلوگیری به عمل آورد .

 

 

 

عملکرد کلید MU

بعضی از ماشین حساب ها کلید MU  دارند که کار به علاوه چند درصد را انجام می دهد .
مثلا 100 ضربدر MU 20 جواب 120 را نشان می دهد . یعنی 100 به علاوه 20 درصد .

 

 
اما کار کلید MU که بسیار برای حسابداران عزیز مفید می باشد :

 
زمانی که عددی داریم و می خواهیم درصدی را از عدد سوم دیگری کم کنیم (که باید محاسبه شود) که به عدد موجود دست یابیم :
به طور مثال عدد 100 را داریم ، می خواهیم طوری محاسبه کنیم که اگر از مبلغ x (ایکس) به طور مثال 5% کسر شود ، مانده 100 شود .

 
MU 5/100 = عدد مورد نظر
حال اگر عدد مورد نظر را – 5% کنیم ، عدد 100 بدست می آید .

عملکرد کلید CE
بدین صورت است که در صورت درج نادرست یک عدد (خصوصا بین چندین عدد متوالی باشد) می توانید با فشردن این کلید ، همان عدد ناصحیح را اصلاح کرده و عملیات را ادامه دهید . خاصیت این کلید وقتی است که تعداد زیادی رقم را به ماشین حساب داده باشید و به منظور جلوگیری از دوباره کاری  بخواهید از آن استفاده کنید .

 
به طور مثال فرض می کنیم :
5 +9 + 10 + 14 + 17 + …. حالا اگر متوجه شدید که عدد 17 را اشتباه وارد کرده اید و به جای آن باید عدد 20 را وارد می کردید ، بدین منظور شما بعد از ورود عدد 17 ، باید کلیدCE  رابزنید تا آخرین مدخل صفر شود و بتوانید به جای آن ، عدد 20 را وارد کنید .

 

 

کلید IT
وظیفه این کلید شمارش اعداد وارد شده است .
کلید های M ، M- ، MRC
جهت جمع یا تفریق نتایج چندین نتیجه . برای مثال : 2 + 3 = 5     ،   3 * 2 = 6     ،    4 * 2 = 8
بعد از هر عملیات کلید M مثبت یا منفی را میزنیم و در آخر کلید MRC را برای جمع یا تفریق نتایج بدست آمده می زنیم .

کلید TM
برای وارد کردن ساعت به صورت (ساعت/ دقیقه/ ثانیه) و انجام اعمالی مانند جمع یا تفریق ساعت های مختلف .

 

نکته:
یکی از موارد استفاده از کلید CE در ماشین حساب هایی که کلید چک کن دارند هم قابل استفاده است ، با این خاصیت که بعد از اتمام عملیات و در صورت چک کردن اعداد ممکن است به عددی برسیم که جایگاهی در عملیات ما نداشته باشد مثلا به جای عدد 100 ، عدد 1000 را وارد کرده باشیم .
در این حالت وجود کلید correct هم برای این اصلاح ضروری است ، بدین صورت که ابتدا کلید correct را فشار می دهیم و سپس کلید CE را و بعد عدد 100 را وارد و دوباره کلید correct را می زنیم که با این عمل عدد 100 به جای عدد 1000 جایگزین می کنیم .

 

 

کلید FEED
در ماشین حساب هایی که مجهز به چاپگر برای کنترل مقادیر وارد شده هستند ، این کلید بدین صورت عمل می کند که با هر بار زدن این کلید ، رول کاغذ یک خط بالاتر می رود . (برای جداسازی و ایجاد فاصله بین محاسبات مختلف ) .

 

 

کلید های +TAX ، -TAX و SET
بدین صورت که ابتدا عددی را که می خواهیم به عنوان نرخ تعریف شود ، وارد کنید بعد بسته به اینکه این عدد قرار است کم یا اضافه شود ، یکی از کلید های +TAX یا –TAX را میزنیم و بعد هم دکمه SET را میزنیم . حالا این نرخ در حافظه ذخیره می شود و شما هر وقت که عدد مورد نظر را وارد کنید ، فقط کافیست دکمه TAX را بلافاصله فشار دهید تا درصد آن عدد را برایتان محاسبه کند (بدون اینکه دکمه ضرب را بزنید).

برای مثال اگر بخواهید نرخ 25% را تعریف کنید به این تریب وارد می کنیم : 25/ TAX/ SET  .
حالا اگر بخواهید این کار خود را لغو کنید ، همین کار را با عدد صفر انجام می دهیم یعنی به جای 25 ، صفر را وارد می کنید و اگر هم خواستید عدد دیگری وارد کنید به همین ترتیب عدد مورد نظر را وارد می کنید . توجه داشته باشید که شما فقط می توانید یک نرخ داشته باشد .


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد